top of page

Tedaviler

Laminate Veneer

Bu yöntem ile dişlerin ön bölgesinde bulunan kötü görünümler düzeltilir ve estetik bir görüntü oluşturulur. Bir başka tedavi seçenekleri arasında ise lekelenmeler, çarpıklık ve orantısız dişleri orantılama ve düzeltme işlemleri yapılabilir. Bu işlemde bağlama işlemi yaptığımız tedavi şekli seramik maddelerden oluşmakta olup hastaya estetik güzel bir görünüm kazandıracaktır. Dişin estetik görünümünü bozmamak adına kullanabilecek gelişmiş bir yöntemdir. Laminate veneerler diş yapısı ile benzer özellik gösterir.

Çene ve Yüz Protezleri

Çene ve yüz defektleri; doğumsal olarak ya da travma, kanser gibi sonradan gelişen nedenlerle çene ve/veya yüz bölgesinde oluşan eksikliklerdir. Bu defektler; üst çene defektleri (maksiller defektler), alt çene defektleri (mandibular defektler) ve yüz defektleri (fasiyal defektler) başlıkları altında sınıflandırılırlar. Yüz defektleri; göz, burun, kulak ve yanak gibi bölgelerde görülen yüze ait eksiklikleri tanımlar. Bu eksiklikler tek başına veya birden fazla olarak gözlenebilir.Çene ve yüz protezlerinin amacı; estetik görünümü düzeltmek, fiziki farklılığın sosyal hayatta yarattığı psikolojik baskıyı hafifletmek, defektin yol açtığı konuşma, çiğneme ve yutkunma gibi problemleri azaltmak veya ortadan kaldırmaktır.

Deflex Protezler

Deflex protezler, yarı elastik malzemelerden imal edilmiş takıp çıkartılabilir protezlerdir. Bu protezlerin özellikleri dişlerden destek alan metal yapıların olmaması. Deflex protezler, normal protezlere göre daha yumuşak yapıdadırlar ve bazı kişilerde daha kolay tolere edilirler. Bu protezlerin yarı şeffaf yapısı, estetik açısından daha kolay tolere edilmesini sağlar. Esnek oldukları için, kırılma açısından da daha dirençlidirler.

Diş Eti Estetiği

Gülümsemenin kusursuz bir şekilde tamamlanabilmesi için diş etinin, dişlerin, dudakların ve çenenin uyumlu bir harmoni içerisinde tedavi edilmesi işlemidir.

Estetik Porselen

Porselen diş kaplaması dişlerin tüm yüzeyleri kesilmeden sadece ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilerek yapılan ve sağlam diş dokusunun minumum kaybedildiği yöntemdir. İnceltilen bu alana porselen diş laminalarının yapıştırılma işlemidir.

Kök Kanal Tedavisi

Tedavi edilmemiş derin çürükler nedeniyle hasar gören dokunun uzaklaştırılıp bakterilerden arındırılması ve boşalan kısmın dolgu malzemeleriyle doldurulup şekillendirilmesi işlemine ‘kanal tedavisi’ denir. Dişin merkezindeki ipliksi dokunun, halk arasındaki ismiyle diş sinirinin çıkarılması yöntemidir. Çürük nedeniyle zarar gören diş, kanal tedavisi sonrası normal fonksiyonunu yeniden kazanır.

Pembe Estetik

Gülümsemenin kusursuz bir şekilde tamamlanabilmesi için diş etinin, dişlerin, dudakların ve çenenin uyumlu bir harmoni içerisinde tedavi edilmesi işlemidir.

Tam Ve Parsiyel Protezler

Tam diş protezi, damaklı diş protezi olarak da bilinen ağızda dişlerin olmadığı durumlarda yapılan, alt ve üst damaklara oturan protezlerdir.

Diş Çekimleri

Muayene edilen, görüntüleme işlemleri yapılan ve diş çekimine karar verilen hastaya, enjeksiyon şeklinde anestezi uygulanır. Enjeksiyon dozu, işleme göre hekim tarafından belirlenir. Bölge tamamen uyuştuktan sonra ise diş çekimi işlemi gerçekleşir. Hastalar işlem sırasında, bölgenin uyuşuk olması sebebiyle herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler.

Şeffaf Plak Tedavileri (invisalign tedavisi)

Invisalign şeffaf plaklar (alignerlar), kişiye özel tasarlanan, hasta tarafından takıp çıkartılabilen, dışarıdan neredeyse hiç fark edilmeyecek incelikte ve şeffaflıkla olan, estetik ortodontik tedavi seçeneklerinden biridir.

All-on-Four Tedavisi

All-on-4 tedavisi, hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak için uygulanan hızlı ve etkili tedavi yöntemidir.

Sabit Ortodontik Tedavi

Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

Fonksiyonel Ortodontik Tedavi

Fonksiyonel ortodonti, çocuğun büyüme gelişimi döneminde uygulanan ve çene kemiklerinin büyümesini yönlendirmeyi amaçlayan bir ortopedik tedavidir. Örneğin, alt çenenin geride olduğu durumlarda, alt çenenin büyümesini hızlandırıp ve üst çeneyi yakalamasını sağlamak fonksiyonel ortopedik bir ortodonti tedavidir.

Kist Tedavisi

Diş kitleri, kişinin acil olarak bir diş hekimine gitmesini gerektiren önemli bir rahatsızlıktır. Bu kadar önemli olmasının nedeni; ani ve beklenmedik bir şekilde kişiye hissettirdiği ağrı potansiyelidir. Duyulan bu ağrı; diş etine, çeneye ve yüze kadar yayılabilirler. Kist, ilgili bölgede hızla büyüyebilir, bu süreç boyunca da birçok çene kemiğine zarar verebilir. Kistler; içerisinde hava, sıvı ya da kısmen katı madde bulunduran bir kesecik türüdür. İltihap toplanmış haline ise apse denilmektedir. Kist oluştuktan sonra cerrahi operasyon ile alınmak zorunda kalınabilir.

Ortodontik Tedavi

Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

Sinüs Lift Operasyonu

Sinus greftleme işlemi, aşağı sarkmış olan sinus boşluklarının doldurulması sonucunda dişsiz bölgelere implant tedavisi uygulayabilmek için kullanılmaktadır. Bu işlem sayesinde kemik içine tam olarak yerleşmesi gereken implantın boyu ve genişliği için yeterli hacmin yaratılmasını sağlamaktadır.

Botoks Tedavisi

Bilinen en etkili biyolojik toksin olan botulinum toksininin (botoks) medikal amaçlı kullanımına, nöromusküler blokaj oluşturma etkisinin gösterilmesini takiben, 1980’li yıllarda başlanmıştır. Tıpta çizgili ve düz kasların fazla kasılmasının sebep olduğu düşünülen birçok hastalıkta başarı sağlayan botoks uygulamaları, günümüzde artık kozmetik amaçlı olarak da yapılmaktadır. Botoks uygulaması, çeşitli patolojik durumların tedavisi ve değişik anatomik malformasyonların düzeltimi gibi medikal amaçlarla veya glabellar çizgilerin düzeltilmesi, dudak kontürünün yenilenmesi gibi kozmetik amaçlarla botilinum toksininin vücuda lokal olarak enjekte edilmesini içeren bir tıbbi/cerrahi uygulamadır. Çiğneme kaslarının hipertrofileri ve hiperaktiviteleri, Çene eklemi bozuklukları, Çene yüz bölgesi distonileri (kas hareketi bozukluğu ), tikler, Kas spazmları, Yüz felcine bağlı asimetriler, Trigeminal nevralji ve myofacial ağrının kontrol altına alınması, Bruksizm (diş sıkma, diş gıcırdatma) ve bunlara bağlı ağrıların giderilmesinde, Tükürük bezleriyle ilgili bazı durumlar (hipersalivasyon, Frey Sendromu ) Ağız-burun çevresinde yer alan mimik kasların estetik ve fonksiyonel açıdan düzeltilmesinde, Ortodontik amaçlı cerrahiler sonrası kasların çekmesine bağlı nüksü önlemede botoks kullanılmaktadır.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı, bakteri plağının zamanla sertleşmesi neticesinde diş taşına dönüşmesidir. Diş taşı temizliği ise; tartar temizliği, diş plağı temizliği gibi farklı isimlerde karşımıza çıkmaktadır.Diş taşı temizletmek, zararlı değildir. Bahsettiğimiz gibi dişlerde oluşan bu taşlar, bakterilerin plaklar halinde bir süre sonra taşlaşması neticesinde oluşmaktadır. Bu ve bunun gibi oluşumlar asla yararlı oluşumlar değildir. Diş taşları; ağız kokusu, diş renklenmeleri, diş eti rahatsızlıkları, çürükler vb. birçok sorun ile ağız ve diş sağlığımıza zarar vermektedirler. İlerleyen dönemde diş kaybına yol açabilecek durumlara sebebiyet vermemek adına diş taşlarını temizletmek en doğru olan davranıştır.

Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi çok fazla şeye maruz kalmış ve rengi sararmış renkteki dişlere uygulanabilmektedir. Bu işlem ile dişler daha açık renkli bir hal almış olur. Beyazlatılan dişler ile daha sağlıklı gülüşler elde edebilirsiniz.

Diş Hassasiyeti Tedavileri

Dişlerde soğuk,sıcak etkenlere karşı oluşan hassasiyetin giderilmesi amacıyla diş yüzeyine bazı ajanlarla uygulanan tedavi şeklidir.

Zirkonyum

Estetiksel beklenti, doğallığın sağlanması ve fonksiyonel direnç gibi istenilen tüm özellikleri barındıran bu yöntemde, alt malzeme olarak metal yerine beyaz zirkonyum kullanılır. Zirkonyum maddeli porselenlerin; ön dişlerde tercih edecek kadar doğal olması, arka dişlerde kullanacak kadar ise sağlamlıkta olması bizler için önem arz etmektedir. Doğal görünüşe en yakın alt yapı malzemesi olan zirkonyum, alt yapısında metal bir madde olmaması nedeniyle ışık geçirgenliğine izin verir. Bu durum gri görüntü oluşturmaz ve zirkonyum tedavisi ile doğal dişlere en yakın görünüm elde edilir.

Cerrahi İmplant

Eksik dişlerin tamamlanması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum implantlar, komşu dişlerin yapısal bütünlüğünü korur. Bu tedavinin önem verilmesi gereken noktaları; doğal diş çevresindekine benzer bir diş eti yapısına sahip olması, implantı çevreleyen kemiğin yeterli boyutlarda olması ve diş etine zarar vermeyen uygun protezlerin uygulanmasıdır.

Dikişsiz İmplant

Eksik dişlerin tamamlanması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum implantlar bilgisayar ve tomografi destekli olarak dikişsiz yapılabilmektedir.

Estetik Braketler

Porselen Braketler veya safir braketler, dişlerin dış yüzeylerine (labial) uygulanan metal braketlere göre daha estetik olan braketlerdir. Bu braketler geliştirilen son teknolojik ilerlemeler sayesinde sanılanın aksine tedavi süresinde uzamaya neden olmamaktadır.

Estetik Dolgu

Estetik dolgu, dişlerde kompozit malzeme ile kişinin diş rengine sahip dolgu malzemesi kullanılarak daha doğal ve estetik bir gülüş tasarımı elde edilmesidir. Kompozit dolgu halojen ışıkla sertleştirilir ve dişe kimyasal olarak bağlanır.

Hassas Bağlantılı Protezler

Çok sayıda diş eksikliğinin olduğu ve sabit protezler ile tedavi yapılamadığı durumlarda uygulanan diş protezi tipidir. Dişlerde hazırlanan yuvalara oturan gizli tutucularından dolayı halk arasında ‘çıtçıtlı protezler’ olarak da bilinir.

Kısmi ya da tam dişsizlik durumları ve Protetik Tedavi

Parsiyel diş protezleri, sabit protez uygulanamayan durumlarda yapılan protezlerdir. Dişsiz bölgenin önündeki dişe, protez kanca ile tutunduğu için kancalı protez olarak da isimlendirilir.

Porselen Laminate Veneer

Porselen diş kaplaması dişlerin tüm yüzeyleri kesilmeden sadece ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilerek yapılan ve sağlam diş dokusunun minumum kaybedildiği yöntemdir. İnceltilen bu alana porselen diş laminalarının yapıştırılma işlemidir.

İmplant

İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür.

Gömülü Diş Çekimleri - 20 yaş çekimleri

Gömülü 20 yaş dişleri, ağız boşluğuna tam olarak sürememiş üçüncü büyük azı dişleridir. Çoğu insanda üst çenede iki, alt çenede iki olmak üzere dört tane 20 yaş dişi bulunmaktadır; fakat bazı insanlarda dört taneden az bulunabileceği gibi hiç oluşmayabilmektedirler.

Kompozit Dolgu

Kompozit dolgu işlemlerinde ilk olarak çürükler temizlenerek ışınlar yardımıyla dolgu yapılır. Bonding ismini verdiğimiz işlem ile dişler ve kompozitler birbirlerine sabitlenir. Sonraki aşamada cilalama işlemi yapılır.

Diş Teli Tedavisi

Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.

Hareketli Ortodontik Tedavi

Ağız içi hareketli apareyler, istenildiği zaman takılıp çıkarılabilen, diş ve çene gelişimini yönlendirebilen ortodontik tedavi araçlarıdır. Özellikle çocukların dişlerinin çıkmaya başladığı dönemlerde çene darlıklarını engellemek ve dişlere yer açmak için uygulanır. Yer tutucular, pekiştirme apareyleri, çene genişletici apareyler ya da alışkanlık kırıcı apareyler hareketli ortodontik aparey sınıfına girmektedir.

Ortognatik Cerrahi

Ortognatik ortodonti ya da ortognatik cerrahi, alt ve üst çenedeki şekil, yapı ve ilişki bozukluklarının düzeltilmesini sağlayan cerrahi yöntemdir. Ortognatik ortodonti tedavisi halk arasında çene cerrahisi veya çene ameliyatı olarak da bilinir. Bu tedavide Ortodontist ve Çene Cerrahı birlikte çalışırlar.

Apse Drenajı

Apse yapmış dişlerin tedavisinde öncelikle apsenin drenajı steril ortamda sağlanmalıdır. Apse drene edildikten sonra yara yeri incelenir, Apseden geriye hücre kalmaması çok önemlidir. Bu drenaj sonrası gerekli antibiyotik tedavisi ile hastanın sistemik durumu kontrol altında tutulur.

Çene Darlıkları Tedavisi

Alt çenenin asimetrik gelişimine dolayısıyla ileri vakalarda yüz asimetrilerine sebep olacak kadar bir sonuç doğurabilir. Büyük sağlık problemlerine neden olmadan bir an önce çözüme kavuşmasında fayda vardır. Üst çenenin genişletilmesi için yapılan işlem, ameliyatsız üst çene genişletme işlemidir.

Diş Eti Tedavileri

Sağlıklı, doğal ve estetik bir diş eti portakal kabuğu görüntüsünde, açık pembe renkte olmalıdır. Kişi eğer ağız bakımını iyi yapamıyorsa bakteri oluşumu nedeniyle dişetleri iltihaplanır ve buna bağlı olarak diş eti sorunları oluşur. Diş eti tedavilerinde etkenler ortadan kaldırılır ve tekrardan oluşmaması amaçlanır.

Gömük dişlerin sürdürülmesi

Kaninler, köpek yada göz dişleri olarak da bilinen ağız köşe dişleridir. Alt çenede ve üst çenede 2'şer tane olmak üzere, toplamda 4 adet kanin dişi bulunur. Bu dişler bazen gömülü olarak kalabilirler. Bu durumda dişler, diş etinin altında, çene kemiğinin içinde bulunur. Ağız boşluğuna ulaşamazlar. Üst çenede gömülü olarak bulunan kaninler, çoğunlukla damakta konumlanmışdır ve süt kaninler sıklıkla ağızda bulunurlar.

Diş Sıkma ve Gıcırdatma Tedavileri

Diş sıkılmaları ve gıcırdatmaları istemsizce ve psikolojiye bağlı olarak meydana geldiği için psikiyatristler tarafından tedavisi yapılabilir. Diş hekimi ise ortaya çıkan semptomları ve dişlerin durumunun daha kötüye gitmesini engelleyebilir. Diş hekimi bu gibi durumlarda çeşitli egzersizler ve ilaç tedavileri uygulayabilir. Fakat bunun beraberinde psikolojik tedavilerinin de uygulanması gerekir. Hangi Tedaviler Uygulanabilir? Diş sıkılmalarının devam etmemesi için gece takılması için plaklar önerilebilir. Bu plaklar tedavi için başarılı olacaktır. Eğer kişilerin tedavisinde yeterli olmuyorsa ek ilaçlar önerilebilir. Bunun yanında psikolojik terapiler uygulanabilir. Hasta da eksik diş var ise protez tedavileri uygulanabilir.

  • Instagram
  • YouTube
bottom of page